30 km zone

  • -

30 km zone

Category : WABP groepen

Op de Molenweg en op het eerste stuk van de Ducheminlaan wordt net zoals op andere plekken in Heinenoord structureel te hard gereden. En ja, vaak door bewoners zelf.

Als je van de dijk afkomt is het ook wel verleidelijk om toch even gas bij te geven. We zien dan dat deze bestuurders vervolgens de hoek omzeilen de Ducheminlaan op. Dat daar nog geen aanrijding is geweest lijkt een wonder. Je ziet geregeld dat bestuurders vanaf de dijk de molenweg oprijden om vervolgens de hoek af te snijden. Zeer gevaarlijk aangezien je wel degelijk tegenkomend verkeer daar kunt verwachten!

Voor de bewoners aldaar (Molenweg) lijkt het ons niet fijn wonen zo. Ze kunnen niet eens parkeren laat staan dat er plek is als men een keer visite wilt ontvangen.Maar ja, wat kun je er aan doen?

Zou het een idee zijn om:
– bij de ingang van de wijk (hoek Molenweg-Zomerweg) een hogere drempel te plaatsen zodat je daar je echt meer bewust bent dat je een 3o km zone inrijd?
– om aldaar parkeervakken te situeren zodat die mogelijk ook het verkeer wat afremt?
– om aldaar de weg te voorzien van twee ‘visuele’ fietspaden zodat er visueel één rijvak over blijft en zo het verkeer af te remmen?
– in de Ducheminlaan parkeervakken te maken zodat de bewoners en hun visite daar kunnen parkeren en zo, door de parkeervakken, het verkeer ook wat af te remmen?

Wat vind u? Heeft u een goed voorstel?


Laatste nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief ‘Wonen in Heinenoord’ en blijf op de hoogte over hetgeen in uw buurt actueel is:

* Nieuwsbrief ‘Wonen in Heinenoord’ deelt nieuwsitems over de WABP groepen en vele andere leuke wetenswaardigheden in en rond Heinenoord…..

WABP Nieuwsbrief

Meld je aan voor de WABP Nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom de WABP groepen.

Veiligebuurt.nl

WABP Heinenoord is een samenwerking aangegaan met  de veiligebuurt.nl App.
Alle 12 huidige WABP groepen binnen Heinenoord zijn terug te vinden in deze handige App voor op uw mobiel.

Download de app en meld u aan!