Uitleg WABP

WABP groep

WABP staat voor WhatsApp Buurt Preventie. Een WABP-groep is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als een soort van buurtwacht.

Het doel van een WABP-groep is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een WABP-groep kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een WABP-groep, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 5300 buurten met een dergelijke WABP-groep! In diverse dorpen en steden in Nederland hebben de WABP-groepen inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.


Binnen de Hoeksche Waard zijn er inmiddels al een groot aantal WABP-groepen te vinden. In Heinenoord hebben wij er één in ELKE wijk. Van het gezellige centrum tot aan zelfs Kuipersveer. U kunt zich aanmelden bij één van de elf WABP-groepen!

Wilt u meer weten over WABP en bij welke wijk u zich kunt aanmelden?
https://www.woneninheinenoord.nl/wabp-groepen


Om diegene die niet in onze wijk thuishoren, en toch geen goeds van plan zijn, enig sinds af te schrikken kun je middels een A4 poster duidelijk maken dat jij ook lid bent van een WABP-groep.

Kies hieronder de A4 poster van uw wijk:

U geeft hiermee aan dat u lid bent van deze WABP groep.
Print de A4 poster en hang deze goed zichtbaar achter het raam.


Laatste nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief ‘Wonen in Heinenoord’ en blijf op de hoogte over hetgeen in uw buurt actueel is:

* Nieuwsbrief ‘Wonen in Heinenoord’ deelt nieuwsitems over de WABP groepen en vele andere leuke wetenswaardigheden in en rond Heinenoord…..

WABP Nieuwsbrief

Meld je aan voor de WABP Nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom de WABP groepen.

Veiligebuurt.nl

WABP Heinenoord is een samenwerking aangegaan met  de veiligebuurt.nl App.
Alle 12 huidige WABP groepen binnen Heinenoord zijn terug te vinden in deze handige App voor op uw mobiel.

Download de app en meld u aan!

Deze website bewaard bezoekersdata. Deze data wordt gebruikt om het gebruik van onze website te monitoren uiteraard geheel volgens de AVG richtlijnen. Wanneer u niet wilt dat uw data wordt gebruikt kunt u dit aangeven door te weigeren*. Wanneer u weigert wordt er een cookie in uw browser geïnstalleerd om deze keuze te onthouden, deze is voor een periode van 12 maanden. Maak uw keuze: Ik ga akkoord met het opslaan van mijn data  / Ik ga niet akkoord om mijn data op te slaan voor het monitoren van bezoekersdata van deze website.
771