Te vroeg ophangen plasticzakken!

 • -

Te vroeg ophangen plasticzakken!

Wij begrijpen het best, zo’n groene zak voor het plastic kan soms aardig in de weg staan. Dan is het voor de hand liggend dat je hem direct aan de lantaarnpaal hangt,  dat ruimt lekker op!

Maar helaas, dat is nu net niet de bedoeling. U mag die mooie groene (of paarse) zak pas de avond voor de dag dat deze worden opgehaald neerhangen!

Ach, doe niet zo moeilijk, denkt u nu. Je hebt er toch geen last van? Ja en NEE, bedenkt u maar eens met de laatste dagen van harde wind. Dan is die groene zak geen partij voor de harde wind die deze zak ongenadig ‘kort en klein’ (lees : leeg) maakt. Gevolg: de inhoud op straat!

En bedenkt u dat zo’n zak, doordat er soms nog geuren vanaf komen, ongewenste dieren aantrekt zoals muizen en ratten. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling, toch!?

Kortom:
Hang de groene zak niet te vroeg op (pas de avond voor de dag dat ze worden opgehaald). Hiermee zorgt u dat uw wijk schoon en een net aanblik geeft. En u voorkomt dat ongedierte de kans krijgen om aan de zakken te gaan knabbelen.

Dank u op voorhand voor het meedenken en uw hulp om onze wijken net en schoon te houden!

Voor meer informatie over de PMD zakken en het aanbieden hiervan: https://www.radhw.nl/inwoners/afvalwijzer/plastic/

Weet dat er gecontroleerd word!
https://www.radhw.nl/inwoners/handhaving/

PMD zakken, een overzicht:

 • PMD-afval wordt in de Hoeksche Waard apart ingezameld via speciale PMD-zakken.
 • De PMD-zakken mogen uitsluitend worden gebruikt om uw verpakkingsafval van plasic, metaal en drinkpakken in te werpen.
 • Het is niet toegestaan om GFT-, restafval of gebruiksvoorwerpen van hard plastic en ijzerwaren in de zak aan te bieden.
 • Tijdens inzameling geweigerde PMD-zakken zijn voorzien van een rood label. Op dit label staat vermeld dat de aanbieder de zak mee terug naar huis moet nemen en het verkeerde afval eruit moet halen.
 • Het PMD-afval wordt elke week in uw wijk opgehaald.
 • Op de inzameldag, dienen de zakken vóór 8.00 uur te zijn aangeboden.
 • U mag de PMD-zak de avond voor de juiste inzameldag vanaf 20.00 uur aanbieden. Indien de PMD-zak tijdens de inzameling is geweigerd dan dient deze uiterlijk 20.00 uur te zijn weggehaald.
 • Hangen er Kroonringen in uw omgeving? Dan is dat de aangewezen aanbiedplaats voor uw PMD-afval.
 • Tips:
  • Indien er geen Kroonringen in uw omgeving aanwezig zijn, mag u gebruik blijven maken van de aanbiedplaats waar u ook de containers aanbiedt.
  • Als de Kroonring volhangt, adviseren wij u de zak onder de Kroonring te leggen.
  • Bindt de PMD-zakken niet vast aan bijvoorbeeld containers of hekwerken. Om wegwaaien te voorkomen mogen de zakken wel aan elkaar worden geknoopt.
  • Voorkom vervuiling van uw leefomgeving door de PMD-zakken goed dicht te binden.

Bron: RAD Hoeksche Waard


Laatste nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief ‘Wonen in Heinenoord’ en blijf op de hoogte over hetgeen in uw buurt actueel is:

* Nieuwsbrief ‘Wonen in Heinenoord’ deelt nieuwsitems over de WABP groepen en vele andere leuke wetenswaardigheden in en rond Heinenoord…..

WABP Nieuwsbrief

Meld je aan voor de WABP Nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom de WABP groepen.

Veiligebuurt.nl

WABP Heinenoord is een samenwerking aangegaan met  de veiligebuurt.nl App.
Alle 12 huidige WABP groepen binnen Heinenoord zijn terug te vinden in deze handige App voor op uw mobiel.

Download de app en meld u aan!